Fortuna onderzoekt racistisch incident tijdens duel met PEC

12 maart 2020, 14:42

Fortuna Sittard is bezig met een onderzoek naar een racistisch onderzoek dat afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle (1-1) zou hebben plaatsgevonden. Eén van de assistent-scheidsrechters zou vanaf de oosttribune racistisch zijn bejegend, meldt Fortuna op de eigen website.

De club bevestigt dat er een onderzoek op poten is gezet. 'Tijdens de eerste helft van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle is één van de assistent-scheidsrechters vanaf de Oost-tribune vocaal bejegend op een wijze die door de assistent als racistisch is ervaren. Dit gedrag van toeschouwers is voor Fortuna Sittard volstrekt onacceptabel. Fortuna Sittard neemt de zaak dan ook bijzonder hoog op en gaat er alles aan doen om de dader(s) op te sporen', meldt Fortuna.

De assistent-scheidsrechter heeft het incident halverwege de Eredivisie-wedstrijd gemeld. 'Fortuna Sittard heeft vervolgens direct het standaardprotocol in werking gezet. In lijn met dit protocol heeft de omroeper tijdens de rust van de wedstrijd de toeschouwers dringend verzocht zich te onthouden van kwetsende uitlatingen. Daarnaast zijn Fortuna Sittard en de KNVB sinds vrijdagavond in overleg over de aanpak van het incident.'

Via camerabeelden en getuigenverklaringen probeert Fortuna de dader(s) te achterhalen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen