UEFA beslist dinsdag met lidstaten over EK en andere competities

12 maart 2020, 14:28   Bijgewerkt: 12 maart 2020, 14:47

De UEFA heeft donderdag gemeld dat er op dinsdag 17 maart een topoverleg zal plaatsvinden waarbij alle 55 leden van de Europese bond virtueel aanwezig zullen zijn. Het overleg zal plaatsvinden door middel van een video-conferentie. Tijdens het overleg zullen er onder meer knopen worden doorgehakt over het EK en de nationale competities.

Dat heeft alles te maken met het coronavirus dat de gemoederen wereldwijd bezighoudt. De UEFA heeft alle 55 leden donderdag op de hoogte gebracht van een overleg op dinsdag 17 maart. Dan zullen de lidstaten plus alle andere belangrijke partijen zoals de FIFPro, zich melden bij een videovergadering. Dat geldt ook voor Europese topclubs. 'Onderwerpen zijn alle Europese competities, en ook het EK', schrijft de bond. Er moet dan een oplossing worden gevonden voor de manier waarop alle competities kunnen worden afgemaakt. Door alle onrust die ontstaan is en alle onduidelijkheid in de landen kan de Europese bond niets anders dan snel de koppen bij elkaar steken.

Marca kwam eerder vandaag met het nieuws dat de Champions League en de Europa League per direct worden geschrapt. Daarover meldt de UEFA nog niets.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen