Spoorboekje: wordt Engelse en Franse competitie ook stilgelegd?

Spoorboekje: wordt Engelse en Franse competitie ook stilgelegd?

13 maart 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 13 maart.
Nieuws

Voetbal in Engeland en Frankrijk
De kans is groot dat ook in Engeland en in Frankrijk het profvoetbal wordt platgelegd. Zeker het Premier League-voetbal staat op losse schroeven nu duidelijk is geworden dat Arsenal-manager Mikel Arteta besmet is met het coronavirus. In beide landen wordt vandaag een beslissing genomen over het al dan niet stilleggen van de competities.

Wedstrijden

Greuter Fürth - Hamburger SV (18.30 uur)
In veel landen wordt de komende tijd niet gevoetbald, maar in Duitsland (vooralsnog) wel. Daar komen vanavond Rick van Drongelen en Timo Letschert in actie met Hamburger SV. Zij nemen bij een zege op Greuter Fürth de tweede plaats in de 2. Budesliga over van VfB Stuttgart. Die tweede plek geeft aan het einde van het seizoen recht op een direct promotieticket.

Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn (20.30 uur)
Het is niet uit te sluiten dat er nog een streep wordt gezet door deze degradatiekraker, maar vooralsnog gaat de wedstrijd tussen Fortuna Düsseldorf en SC Paderborn gewoon door. Beide teams kunnen de punten enorm goed gebruiken. Düsseldorf staat met 22 punten zestiende, Paderborn met zes punten minder laatste. De nummers zeventien en achttien degraderen naar het tweede niveau. De ploeg die als zestiende eindigt in de Bundesliga, speelt play-offs om degradatie te voorkomen.

Voetbal op tv

18.30 uur: Greuter Fürth - Hamburger SV, FOX Sports 4 - live verslag van het 2. Bundesliga-duel
20.30 uur: Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn - FOX Sports 4 - live verslag van het Bundesliga-duel

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020