'UEFA legt Champions League en Europa League stil'

'UEFA legt Champions League en Europa League stil'

12 maart 2020 – De UEFA staat op het punt om de Champions League en de Europa League per direct stil te leggen, zo meldt Marca. De Europese topcompetities ondervinden hinder van het coronavirus en kunnen op deze wijze onmogelijk het seizoen op normale wijze afmaken. Volgens het Spaanse dagblad komt de UEFA donderdag nog met een statement.In veel landen zijn er al maatregelen genomen vanwege het virus dat wereldwijd om zich heen aan het slaan is. In Spanje, Italië, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk wordt de komende periode helemaal niet gevoetbald. In Spanje kwam donderdag het nieuws naar buiten dat een speler van de basketbalploeg van Real Madrid het coronavirus onder de leden heeft, waardoor ook de voetbalploeg twee weken in quarantaine moet. Daardoor komt het duel met Manchester City van volgende week in de Champions League op losse schroeven te staan.

Er zijn meer problemen, aangezien bij Juventus bijvoorbeeld Daniele Rugani het virus heeft. Ook de andere spelers van de grootmacht moeten worden getest. Het maakt het duel met Olympique Lyon van komende week tot een utopie. In de Europa League staan vandaag (donderdag) zes wedstrijden op het menu, maar de kans is groot dat de UEFA die ook niet meer door laat gaan. De Europese bond ziet geen andere optie dan het opschorten van de toernooien.

Sevilla - AS Roma en Internazionale - Getafe waren eerder al afgelast vanwege het coronavirus. Ook die duels zouden aanvankelijk vanavond worden afgewerkt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020