Weijs vertrekt bij NAC: "Wilde graag met Hyballa werken"

Weijs vertrekt bij NAC: "Wilde graag met Hyballa werken"

12 maart 2020 – Willem Weijs zal zijn gezicht niet meer laten zien op de trainingsvelden van NAC Breda. Na het ontslag van Ruud Brood werd hij voor de groep gezet, maar na de komst van Peter Hyballa verdween de jonge coach weer bij het eerste elftal. Aan de samenwerking tussen hem en NAC is een einde gekomen, bevestigt hij."Dinsdag zijn we tot een akkoord gekomen over een vrijstelling van werkzaamheden tot de zomer. Dan loopt mijn huidige contract ook af. Deze overeenstemming geeft mij de kans om mijn UEFA Pro-cursus af te ronden en daarna verder te kijken naar een nieuwe uitdaging", legt Weijs uit aan Voetbal International.

Als interim-trainer slaagde hij erin om met NAC PSV uit te schakelen in de beker. Vervolgens kwam Hyballa en verdween de coach uit beeld. "Hyballa heeft ervoor gekozen om te werken met eigen mensen. Dat heeft hij in verschillende interviews zelf toegelicht. Het is dus niet zo dat ik bedankt heb voor de functie van assistent. Ik had graag met Hyballa willen werken, omdat ik veel van hem had kunnen leren. Hij heeft als trainer veel ervaring in het buitenland en hanteert een andere stijl van communiceren dan we in Nederland gewend zijn. Dat hadden leerzame maanden kunnen worden."

Het liep anders. In de media werd gerept dat Weijs weigerde om Jong NAC te trainen. Dat is volgens Weijs niet waar. "Omdat NAC eerder de keuze gemaakt had om deze functie te laten vervallen. Dat was dus eigenlijk helemaal geen functie. Jong NAC is een wedstrijdgroep die bestaat uit afvallers van het eerste, aangevuld met spelers van Onder-19. Dat betekent dat er niet getraind wordt met Jong NAC en dat deze functie alleen bestaat uit het coachen van wedstrijden, maximaal één keer per week. Een dergelijke papieren functie bekleden, was niet goed voor mijn ontwikkeling met het oog op de UEFA Pro én kwam niet overeen met de gemaakte, contractuele afspraken. En de weg terug richting eerste elftal bleek niet meer mogelijk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020