De Roon in spookstad: "Zaak dat andere landen het net zo doen"

De Roon in spookstad: "Zaak dat andere landen het net zo doen"

12 maart 2020 – Italië is in Europa het hardst getroffen door het coronavirus en doet er dan ook alles aan om het virus te stoppen. Straten zijn leeg en alleen met speciale documenten mogen mensen nog naar buiten. Marten de Roon merkt in Bergamo hoe het coronavirus om zich heen slaat en vindt dat andere landen een voorbeeld kunnen nemen aan de aanpak.In Italië wordt er momenteel alles aan gedaan om het virus enigszins te stoppen. De Roon merkt dat Bergamo, dat ligt in Lombardije, hard wordt getroffen. "Er wordt hier alles aan gedaan om het in te dammen. Eigenlijk is het ook zaak voor andere landen om net zo serieus met de situatie om te gaan als hier", vertelt hij aan de NOS. Midweeks bereikte hij met Atalanta nog de kwartfinales van de Champions League door Valencia uit te schakelen.

Een groot feest zat er vervolgens niet in. Mensen mochten de straten niet op om het te vieren. "De stad is leeg", zegt De Roon over de Noord-Italiaanse stad. "Het is wel een beetje saai aan het worden. Je mag je eigenlijk alleen verplaatsen als het voor werk is of voor gezondheidsredenen, anders is het niet de bedoeling dat je de straat op gaat."

De Roons familie zit momenteel in Nederland. Woensdagavond werd bekend dat er met Juventus-speler Daniele Rugani nu ook een Serie A-speler het virus heeft. Bij Atalanta doen ze er alles aan om de spelers niet te laten besmetten. "Alle maatregelen zijn genomen", merkt De Roon. "Als we binnenkomen op de club, komt het thermometertje al tevoorschijn. Iedereen wordt elke dag gecontroleerd, gevraagd hoe hij zich voelt. Wij worden wel dagelijks gecontroleerd en op dit moment ben ik zelf niet besmet."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 oktober 2020

  2. zondag 18 oktober 2020