Schmidt draagt spelers aan: "Proberen voor elkaar te krijgen"

Schmidt draagt spelers aan: "Proberen voor elkaar te krijgen"

12 maart 2020 – In de gesprekken met Roger Schmidt zijn de nieuwe trainer van PSV en de clubleiding al tot een lijstje met mogelijke nieuwe spelers gekomen. De Duitse coach heeft duidelijk in zijn hoofd welke spelers hij ziet zitten en dat heeft hij ook laten weten."Natuurlijk heeft hij voorbeelden vanuit zijn netwerk, spelers met wie hij wil samenspelen en voorbeelden van types waarmee hij gaat spelen", zegt technisch manager John de Jong tegen De Telegraaf. De clubleiding heeft met de 52-jarige trainer het nodige in kaart gebracht. "Wij kennen die spelers ook en samen gaan we proberen dat voor elkaar te krijgen."

PSV heeft momenteel de winnende lijn weer te pakken, maar beleefde ook een mindere periode. De oud-trainer van Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen is ondanks dat niet geschrokken. "Hij ziet genoeg kwaliteiten die bij hem en zijn spelopvatting passen. Qua intensiteit, technische bagage en intelligentie. We spelen momenteel anders dan in zijn ideale speelwijze. Maar hij begrijpt dat wij, vanuit een behoorlijke crisis, niet in één keer zo aanvallend en dominant zullen spelen."

Met de keuze voor Schmidt kiest PSV voor een ander type dan gebruikelijk. "We hebben dit heel breed bekeken en het hoeft niet per se iemand van buitenaf te zijn, maar hij was onze eerste kandidaat", zegt De Jong. "Ik ben altijd heel enthousiast geweest in mijn tijd als hoofdscout, wanneer ik zijn teams zag spelen. Ik hou ervan als er heel veel energie in wordt gelegd. Met hoog druk zetten en vanuit dominantie proberen wedstrijden te winnen. Zijn stijl is heel herkenbaar en in al zijn elftallen terug te zien."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020