PSG beëindigt vloek en plaatst zich voor kwartfinale

11 maart 2020, 23:04   Bijgewerkt: 11 maart 2020, 23:39

Paris Saint-Germain is er woensdagavond in geslaagd om voor het eerst in vier jaar de kwartfinales van de Champions League te bereiken. In een leeg Parc de Princes won de ploeg van Thomas Tuchel met 2-0 van Borussia Dortmund. Dat was voldoende om de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen.

Bij de bezoekers uit Dortmund had trainer Lucien Favre geen enkele reden om zijn elftal te wijzigen. Collega Tuchel kende meer problemen in aanloop naar de return en veranderde zijn ploeg deels noodgedwongen op vijf plaatsen. De grote afwezige was Kylian Mbappé, die op de reservebank plaats moest nemen. De 21-jarige aanvaller had de afgelopen dagen last van keelontsteking en koorts, maar werd gelukkig negatief getest op het coronavirus. Desondanks was hij niet fit genoeg om in de basis te beginnen bij de thuisploeg.

Onder bijzondere omstandigheden liet PSG direct zijn aanvallende intenties zien. Dortmund werd vroeg onder druk gezet en kwam eigenlijk niet voor in het schouwspel. De gastheer creëerde echter weinig grote mogelijkheden en moest steeds vaker balbezit van de bezoekers toestaan. Maar ook PSG-goalie Keylor Navas had overigens weinig te doen in de openingsfase. Nadat Roman Bürki een grote kans voor Edinson Cavani onschadelijk had gemaakt, bleek hij kansloos op een kopbal van Neymar. De Braziliaan knikte raak na een hoekschop van Ángel Di María: 1-0.

Na deze tegenslag probeerde Dortmund zich op te richten en dat leverde de Duitsers een klein veldoverwicht op. De ijverige Jadon Sancho nam het doel van Navas twee keer onder vuur en ook Thorgan Hazard beproefde zijn geluk van afstand. Aan de overkant kreeg de ploeg van Favre het deksel vervolgens hard op de neus. In blessuretijd werd de bal knullig verspeeld en kon Di María er vandoor. Hij vond de opgestoomde Pablo Sarabia, die de bal op zijn beurt bezorgde bij Juan Bernat en de linksback prikte de 2-0 achter de kansloze Bürki.

Dortmund begon vervolgens goed aan het tweede bedrijf. De manschappen van Favre slaagden er echter andermaal niet in om Navas serieus aan het werk te zetten. PSG kreeg vervolgens iets meer grip op de wedstrijd en Bürki moest een fraaie vrije trap van Di María onder de lat vandaan tikken. Verder leken de Parijzenaars het aanvallend gezien wel te geloven en zelfs na de entree Mbappé werd de thuisploeg amper gevaarlijk. Dortmund probeerde het op zijn beurt wel, maar verder dan wat afstandsschoten kwamen Die Borussen niet.

De entree van Julian Brandt en de 17-jarige Giovanni Reyna zorgde voor een laatste stuiptrekking van Dortmund. Emre Can bewees zijn ploeg een slechte dienst door uit het niets een rode kaart te pakken na een opstootje met Neymar. Dortmund probeerde het in de absolute slotfase nog met lange ballen richting Erling Braut Haaland, maar dat bleek weinig zin te hebben. Nu worden de pijlen van beide ploegen weer gericht op de competitie. Zaterdag speelt Dortmund thuis tegen rivaal Schalke 04, terwijl PSG het zondag in eigen huis opneemt tegen Nice.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen