Mönchengladbach wint eerste spookwedstrijd ooit in Bundesliga

11 maart 2020, 20:57

De eerste spookwedstrijd ooit in de Bundesliga is een prooi geworden voor Borussia Mönchengladbach. In de normaal intense Rheinderby met FC Köln zegevierde Gladbach woensdagavond met 2-1. Een doelpunt van Mark Uth kwam te laat om een gelijkspel uit het vuur te slepen. De winstpartij van de thuisploeg zorgt ervoor dat het Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit de top-vier knikkert.

Nooit eerder werd een Bundesliga-duel in een leeg stadion afgewerkt. Die twijfelachtige eer viel ten deel aan Mönchengladbach en Köln. In het Geisterspiel ging de thuisploeg rusten met een voorsprong. Een doelpunt van Breel Embolo leverde Mönchengladbach de 1-0 op.

Een eigen doelpunt van Jorge Mere liet de voorsprong van Die Fohlen verdubbelen. Uth deed in de slotfase nog wel wat terug voor Köln, waar Kingsley Ehizibue de hele wedstrijd speelde. Maar in de resterende minuten wist Mönchengladbach stand te houden. De zege brengt Mönchengladbach op de vierde plaats, die straks een Champions League-ticket oplevert. Leverkusen is daardoor gezakt naar de vijfde plaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen