Van Dijk: "Tegen Barça mochten we ook geen kansen weggeven"

Van Dijk: "Tegen Barça mochten we ook geen kansen weggeven"

11 maart 2020 – Liverpool verwierf twee weken geen goede uitgangspositie in de achtste finale in de Champions League. Op bezoek bij Atlético Madrid werd met 1-0 verloren, waardoor The Reds woensdag alles op alles moeten zetten om alsnog door te stoten naar de laatste acht. Virgil van Dijk realiseert zich dat Liverpool een zware taak te wachten staat, maar leeft vol vertrouwen toe naar de return op Anfield.Dat vertrouwen heeft hij omdat Liverpool op eigen terrein nagenoeg ongenaakbaar is, maar ook omdat zijn club vorig seizoen het schier onmogelijke klaarspeelde in de halve finale tegen FC Barcelona. Na een 3-0 nederlaag in Camp Nou plaatste Liverpool zich alsnog voor de Champions League-finale door op Anfield met 4-0 te winnen. "Tegen FC Barcelona mochten we ook geen kansen weggeven", blikt Van Dijk in gesprek met Sky Sports vooruit op de wedstrijd van woensdag.

"We gaan de wedstrijd aan met dezelfde mindset als altijd. Hopelijk winnen we de wedstrijd en spelen we goed voetbal, maar het belangrijkste is dat we we veel passie leveren en hard werken. Van de eerste tot de laatste seconde moeten we alles geven", probeert hij zijn team op scherp te zetten. "Atlético heeft een fantastisch team, dus het zal zwaar worden. In de manier waarop zijn spelen zijn ze een van de beste teams. Ze spelen agressief en hebben fantastische spelers die je pijn kunnen doen in de omschakeling."

Liverpool won afgelopen weekend van Bournemouth (2-1), maar verloor daarvoor drie keer in vier duels.  "Er is altijd druk. Als je geen goede resultaten boekt - wat ons niet vaak overkomt - dan doet de buitenwereld net alsof wij in een degradatiestrijd verwikkeld zijn. Het is zoals het is. We moeten er als volwassen mannen mee omgaan en de wereld laten zien waarom wij het verdienen om in de Champions League te staan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020