KNVB is bereid om play-offs van de Eredivisie in te korten

KNVB is bereid om play-offs van de Eredivisie in te korten

11 maart 2020 – Het is goed denkbaar dat de play-offs om Europees voetbal worden gehalveerd na het seizoen. Als er te veel wedstrijden ingehaald moeten worden en de KNVB dus wordt genoodzaakt om speelronde 33 en 34 op te schuiven naar een later moment, dan komen de dubbele ontmoetingen in de play-offs in gevaar. Dan worden het geen uit- en thuiswedstrijden, maar enkele duels.Dat heeft algemeen directeur Eric Gudde laten weten. Er zijn tot die speelrondes nog twee blokken: de duels die vóór de interlandperiode worden afgelast (komend weekend bijvoorbeeld al drie), worden in principe na de interlandperiode ingehaald, zo veel mogelijk mét publiek. Mocht er in dat blok na de interlandperiode te veel duels opgeschoven moeten worden, gaan speelrondes 33 en 34 ook naar een later moment en dat betekent dat de play-offs worden ingekort tot het spelen van enkele duels. "Maar alle wedstrijden die eruit gaan, worden zo veel mogelijk met publiek ingehaald", zei Gudde tegenover FOX Sports. "We spelen het hele jaar voor publiek, dat willen we zo houden."

Lees ookKNVB grijpt nog niet in, Eredivisie-duels buiten Brabant gaan door 

Dat het een ander besluit is dan in de meeste landen om ons heen, verklaart Gudde ook. "Meestal hebben zij nog veel clubs in Europa, wij helaas niet. Daardoor kunnen wij de midweekse weken goed gebruiken om in te halen", legt Gudde het verschil uit. Bij voorkeur gebeurt dat dus met publiek. "Zo lang dat redelijkwijs kan." En dat besluit is voorlopig definitief. "Want zoals we het nu hebben afgesproken, zal dat niet bij elke beslissing anders worden." Zeker is wel dat speelronde 33 en 34 in elk geval tegelijk worden gespeeld voor alle clubs. "En het liefst met supporters, maar je wilt in elk geval de competitie afmaken", aldus Gudde.

Wat het nog enigszins lastig maakt, is dat wedstrijden in Nederland niet tegelijk gespeeld mogen worden met de Champions League, vanwege de rechten van dat toernooi. "Daarin zijn ze nu wel iets coulanter, er mag een minimale overschrijding plaatsvinden inmiddels, dat wordt gehonoreerd. Maar we hopen dat het nog uitgebreider wordt", aldus Gudde, die verwacht dat de midweekse weken erg druk worden in de Eredivisie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020