Wormuth: "We kunnen de persconferenties nu in het Duits doen"

Wormuth: "We kunnen de persconferenties nu in het Duits doen"

11 maart 2020 – Door de aanstelling van Roger Schmidt bij PSV zijn volgend seizoen twee Duitse trainers werkzaam in de Eredivisie. Frank Wormuth van Heracles Almelo werkt inmiddels al bijna twee jaar in Nederland. Hij kent de nieuwe trainer van de Eindhovenaren persoonlijk. Toen Schmidt zijn trainerspapieren haalde in Duitsland, was Wormuth opleider bij de Duitse voetbalbond.Voor de camera van FOX Sports vertelt Wormuth dat Schmidt uit de school van Red Bull Salzburg komt. "Het wordt leuk om te zien hoe hij hier in Nederland gaat werken. De bal verliezen en meteen terugveroveren, dat heet gegenpressing in Duitsland. In Nederland noemen we dat direct druk zetten. Dat is hoe ik vanaf dag één bij Heracles heb gewerkt en het is een van onze wapens. In onze statistieken zie je dat wij goed zijn in de bal snel terugwinnen. Zo zal hij ook werken."

Wormuth haalt zijn schouders op als hem wordt gevraagd of PSV de juiste keuze heeft gemaakt door Schmidt aan te trekken. "Ik heb geen idee, maar hoop het wel", aldus Wormuth, die het niet 'speciaal' vindt dat er nu een tweede Duitse trainer in de Eredivisie gaat werken. "Maar we kunnen de persconferenties nu wel in het Duits doen", lacht hij.

De Heracles-trainer zegt dat zijn landgenoot 'nogal een sterke mening' heeft. "Hij zegt: dit is mijn manier van werken en daarmee basta. Het was fantastisch om met hem te praten. 'Kun je dat proberen?', vroeg ik. 'Nee dat is mijn werkwijze', antwoordde hij dan. Hij was toen heel rechtlijnig en duidelijk, wat hopelijk wat is veranderd. In China (bij Beijing Guoan, red.) kon hij niet altijd direct druk zetten, dus ging hij meer voor combinatiespel, dat heeft hem completer gemaakt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020