KNVB grijpt nog niet in, Eredivisie-duels buiten Brabant gaan door

KNVB grijpt nog niet in, Eredivisie-duels buiten Brabant gaan door

11 maart 2020 – De KNVB laat komend weekend de wedstrijden in de Eredivisie buiten Noord-Brabant gewoon doorgaan. De Nederlandse voetbalbond kwam woensdag bijeen om de toekomst te bespreken voor de hoogste afdelingen in het Nederlandse voetbal naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus, maar heeft besloten om de boel nog niet te staken of zonder publiek te spelen.Vooralsnog geldt dat ook voor de wedstrijden op een lager niveau, dus ook voor de duels in de Eerste Divisie. "We houden de veiligheidsrisico's aan", vertelt directeur betaald voetbal Eric Gudde. "En we spelen zolang mogelijk met publiek." Eerder al liet de KNVB weten de voorkeur te geven aan het cancelen van wedstrijden, dan ze te spelen zonder publiek. Alleen als het echt niet anders kan, wordt er overgegaan tot die oplossing. Wel is het uitgangspunt dat twee duels voor het einde alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld, dit in verband met de spanning onder- en bovenin. 

De bond wil de richtlijnen van het RIVM en de GGD volgen en laat lokale veiligheidsregio's beslissen over het eventueel schrappe van wedstrijden. Eerder al ging er wel een streep door de wedstrijden die in Brabant stonden gepland: PSV - FC Emmen, Willem II - sc Heerenveen en RKC Waalwijk - FC Groningen. In de Eerste Divisie is TOP Oss - FC Den Bosch eruit gegooid. Dat gebeurde op voorspraak van diezelfde veiligheidsregio('s). 

Interlands gaan door
De clubs zaten om tafel met de KNVB, Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie over de mogelijke scenario's voor de komende weken: vooralsnog zijn er uit het overleg dus nog geen hele grote zaken gekomen die op de korte termijn veel invloed hebben. In Italië werd de competitie wel al stilgelegd, in Duitsland, Frankrijk, Spanje en nog veel meer landen wordt er de komende tijd zonder publiek gespeeld.

"Maar in Engeland en België wordt gewoon doorgespeeld. Elke overheid neemt daar een beslissing in. Wij zijn niet deskundig, de deskundigen ziten bij de overheid, die nemen de beslissingen", laat Gudde weten. Ook de oefeninterlands van Oranje blijven vooralsnog gewoon op de agenda staan: Spanje en de Verenigde Staten zijn de tegenstanders eind maart.  

Bekijk ook: al het nieuws over het coronavirus in de voetbalwereld

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020