Koeman: "Een signaal afgeven dat ze erg goed bezig zijn"

11 maart 2020, 12:49   Bijgewerkt: 11 maart 2020, 12:57

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven bij enkele keuzes die hij heeft gemaakt in zijn voorselectie voor de komende interlandperiode. De dertigkoppige selectie herbergt drie nieuwe namen: PSV'er Mohamed Ihattaren en AZ'ers Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. "Ik vond het nodig, wat ook te maken heeft met een aantal blessures."

Zo somt Koeman de blessures van Memphis Depay, Donyell Malen, Steven Bergwijn, Tonny Vilhena en Terence Kongolo op. "Ik hen constant gewerkt met rond de dertig namen in mijn voorselectie. Er staan een aantal jonge jongens in. De spelers die met name in het oog springen zijn Wijndal en Koopmeiners. We willen een signaal afgeven dat ze erg goed bezig zijn. Of dat uiteindelijk resulteert in een definitieve selectie, hebben we nog niet besloten."

In de grote voorselectie is ook plaats voor onder meer Tim Krul (Norwich City) en Leroy Fer (Feyenoord). "We nemen in principe iedereen weer mee, ook vanwege het feit dat het een maand of vier geleden is (dat Oranje voor het laatst bij elkaar kwam, red.). Iedereen is heel druk bij zijn club en heeft daar de totale focus op. Daaruit willen we ze weghalen en kort teruggaan naar waar we mee bezig zijn. Dat is ook heel belangrijk voor eventueel nieuwe jongens die bij de groep zijn."

Lees ook: Ihattaren 

Oranje gaat zich de komende interlandperiode voorbereiden op het EK van aanstaande zomer. "We zijn al een tijdje bezig. Eerst met de kwalificatie, nu met de voorbereiding. Er zijn weinig momenten buiten de echte voorbereiding voor het EK die 18 mei begint. Het is het weer bij elkaar zijn, twee wedstrijden spelen, trainingen maken en ons verder ontwikkelen waarmee we bezig zijn."

Coronavirus

Koeman wordt ook gevraagd naar het coronavirus. "Iedereen praat en iedereen denkt het te weten, maar ik heb de wijsheid niet in pacht. De KNVB ook niet. We wachten af wat de autoriteiten uitendelijk beslissen. Daar gaan we in mee. Dat zijn nog atlijd de mensen met kennis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen