'Schmidt wees AC Milan en Fenerbahçe af voor hij naar PSV ging'

'Schmidt wees AC Milan en Fenerbahçe af voor hij naar PSV ging'

11 maart 2020 – Roger Schmidt heeft de laatste maanden aanbiedingen van onder andere AC Milan en Fenerbahçe afgewezen. De oefenmeester stond in de serieuze belangstelling van beide clubs, maar heeft ze afwezen. In Eindhoven tekende hij wel, omdat hij enthousiast was geworden over de visie van de club.

Dat schrijft Voetbal International althans nadat bekend werd dat hij de nieuwe trainer wordt van PSV. Schmidt vertrok in 2019 Beijing Guoan en had sinsdien geen club meer, waardoor hij meerdere aanbiedingen kreeg. Uiteindelijk vond hij die van PSV het meest interessant en besloot op de uitdaging in Eindhoven - waar hij vanaf de eerste minuut topkandidaat was - in te gaan.

Eerder al was Schmidt ook in beeld bij de KNVB: in 2017, na het vertrek van Danny Blind bij de KNVB, maar destijds kwam het niet tot een overgang naar de Nederlandse voetbalbond. Hans van Breukelen sprak destijds met de Duitse trainer en hij is nu verbonden aan de RvC van PSV: mogelijk komt het ditmaal dus wél tot een samenwerking.

Lees ookSchmidt: "Mijn teams spelen om te winnen, altijd"


gerelateerd