Schmidt: "Mijn teams spelen om te winnen, altijd"

Schmidt: "Mijn teams spelen om te winnen, altijd"

11 maart 2020 – Zijn naam werd al voorzichtig genoemd in de wandelgangen, maar vrij onverwacht maakte PSV maandagochtend bekend dat Roger Schmidt met ingang van komend als hoofdtrainer aan de slag gaat in Eindhoven. De Duitse trainer maakte de afgelopen maanden uitgebreid kennis met zijn nieuwe werkgever. "Vanaf het eerste gesprek had ik een prettig gevoel bij PSV", vertelt hij op de clubsite.PSV kende hij 'beroepshalve' al. "Maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie", zegt de Duitser. "Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijk dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past. Daarnaast is elkaar kunnen vertrouwen een groot goed. Er is tot het zetten van de handtekeningen niets van onze ontmoetingen naar buiten gekomen. Ik vind dat veelzeggend over de manier waarop ze bij PSV met elkaar omgaan. Voor mij is vertrouwen dé basis om met elkaar aan de slag te gaan."

Schmidt - die werd aangesteld vanwege zijn manier van voetballen en het feit dat hij jeugd een kans geeft - heeft PSV de voorbije periode nauwlettend gevolgd. Zo was hij aanwezig in de Johan Cruiff ArenA tijdens de topper tegen Ajax. "De Eredivisie is onderdeel van de uitdaging die ik bij PSV heb gevonden. Het Nederlandse voetbal heeft mij altijd kunnen bekoren en ik kijk er echt naar uit om in een voor mij compleet nieuwe omgeving aan de slag te gaan", aldus Schmidt. "PSV staat volledig achter de manier van voetballen waar ik voor sta. En ik sta achter de eis van PSV dat de club altijd om de prijzen moet spelen. Mijn teams voetballen om te winnen, altijd."

PSV wordt de zevende club van Schmidt als trainer. Hij was in Duitsland eerder werkzaam bij onder meer SC Paderborn en Bayer Leverkusen. In Oostenrijk trainde hij RB Salzburg en zijn laatste klus was in China, waar hij bij Beijing Guoan werkte.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020

  3. donderdag 26 maart 2020