Blind had duidelijk doel: "Ik wilde de Gouden Schoen winnen"

Blind had duidelijk doel: "Ik wilde de Gouden Schoen winnen"

11 maart 2020 – Daley Blind maakte in februari na een afwezigheid van twee maanden zijn rentree in het shirt van Ajax. Door een hartspierontsteking stond de centrumverdediger enige tijd aan de kant. In de maanden daarvoor maakte Blind veel indruk, maar sinds zijn rentree is hij niet meer de stabiele factor die hij voor de winterstop was. In een uitgebreid interview met Voetbal International gaat de Ajacied onder meer zijn huidige vorm.De voorbije maanden voelden voor Blind aan als een rollercoaster. "Ik denk dat ik bezig was aan het beste seizoen in mijn carrière. Zo voelde het tenminste. Aan het begin van dit seizoen zei ik tegen mijn vader dat ik de Gouden Schoen wilde winnen. Dat was echt mijn doel", vertelt de linkspoot. "Dat heeft heel veel impact op me gehad en veel op z'n kop gezet. Het is duidelijk dat in deze fase bepaalde spelers nog naar hun vorm moeten toegroeien. Ik ook. Een goed voorbeeld is mijn passing, die is op dit moment minder, dat klopt. Het voelt raar dat ballen die altijd goed zijn gegaan, nu ineens minder zijn. Dat steekt. Maar ik maak me er geen zorgen om."

De voorbije weken maakte Blind enkele fouten gemaakt die tot tegendoelpunten leidden. "In de uitwedstrijd tegen Getafe stond ik er, had ik die automatismen ook weer direct. Tegen Heracles was ik voor de rust een van de betere spelers aan de bal. Toen kwam dat foutje. Misschien is er bij mij toen ook mentaal iets gebeurd. Niet dat ik er precies de vinger op kan leggen, maar het is allemaal wat veel geweest, denk ik. Ik wilde zo graag terugkeren en belangrijk zijn. Ik leg mezelf die druk ook op, die verantwoordelijkheid wil ik hebben. Daar loop ik niet voor weg. Maar ik ben ook een mens, ik maak ook fouten. Ik baalde er ontzettend van."

De risicopasses blijft Blind geven ."Ook tegen FC Utrecht, toen ik daar op het middenveld met spel naar voren voor moest zorgen. Een paar kwamen niet aan. Maar veel ook wel. En ik moet ze ook blijven geven. Als ik dat niet meer doe, word ik een speler die achteruit gaat spelen. Dan word ik een grijze muis en dat wil ik niet. Ik geloof in mijn kwaliteiten, ik ben zelfverzekerd dat als ik die ballen blijf geven, mijn vorm ook weer terugkomt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020