Eredivisie-trainers begripvol over KNVB-besluit om te cancelen

Eredivisie-trainers begripvol over KNVB-besluit om te cancelen

11 maart 2020 – De trainers in de Eredivisie hebben begripvol gereageerd op het besluit van de KNVB om komend weekend drie wedstrijden te schrappen. Alle grote evenementen in Noord-Brabant werden afgelast of zonder toeschouwers afgewerkt en omdat de KNVB niet zonder fans wilde voetballen, ging er een streep doorheen. De coaches snappen het besluit volledig."Ik heb begrip voor het besluit. Je hoeft het virus natuurlijk niet op te zoeken", aldus sc Heerenveen-coach Johnny Jansen tegenover de Leeuwarder Courant. "Maar ja, in principe had ik graag willen voetballen. Ik wil door." Mogelijk plannen de Friezen nog wel een oefenwedstrijd, al het langer stil komt te liggen.

RKC Waalwijk's Fred Grim snapt de beslissing van de KNVB eveneens om niet te spelen. "Het was afgelopen weekend al heel apart. Je wilt automatisch de mensen een hand geven die je rond duels tegenkomt en kent. Eerst geef je drie man een hand, maar de vierde zegt dan: dit is toch niet helemaal de bedoeling. Met de media staan we vervolgens na afloop wel op vijftig centimeter interviews te geven. Nu is er tenminste een duidelijke lijn getrokken", aldus Grim tegenover De Telegraaf.

Tegenover hetzelfde dagblad reageert ook trainer Adrie Koster op het nieuws. "We kunnen moeilijk zeggen dat we een week niet gaan trainen, maar we houden alles goed in de gaten. Geen handen schudden, interviews en persconferenties doen we telefonisch. Mensen die wat ziekjes zijn, blijven thuis", aldus de oefenmeester over de situatie bij Willem II.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020