Ten Cate vindt afschaffen ranglijsten bij jeugd onbegrijpelijk

Ten Cate vindt afschaffen ranglijsten bij jeugd onbegrijpelijk

11 maart 2020 – Henk ten Cate ziet helemaal niets in het plan van KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee om vanaf volgend seizoen geen standen bij te houden voor jeugdspelers tot dertien jaar. In voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf geeft hij zijn mening over het voorstel. "Die meneer die dit heeft verzonnen, moeten ze opsluiten", zegt hij.



"Zie je de tranen over mijn wangen rollen van het lachen, of het huilen?", antwoordt Ten Cate als hem wordt gevraagd naar het idee van Van der Zee. "Dat staat haaks op alles wat met sport heeft te maken. Sport draait om winnen, of je jong of oud bent. Als je voor de lol speelt, kom je nergens. Wij zijn een heel klein land, maar groot in voetbal. En waarom zijn wij groot in voetbal? Omdat wij graag willen winnen. En daarom winnen we ook vaak."

Eerder liet Dick Advocaat al weten het een belachelijk plan te vinden. "Dat is dus het probleem hier in Nederland, het gaat wel om winnen of verliezen", zei hij tegen het Algemeen Dagblad. "Daar word je sterk van. Als je verliest, moet je nog sterker worden. Dat hebben ze daar waarschijnlijk toch nog niet zo goed in de gaten. Maar als je dat niet begrijpt. Ik weet niet wie die heeft verzonnen, maar dit echt een heel slecht idee."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020