Een streep door City - Arsenal, Getafe weigert te spelen in Milaan

Een streep door City - Arsenal, Getafe weigert te spelen in Milaan

11 maart 2020 – De wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal die woensdagavond op het programma stond in de Premier League, gaat niet door. Enkele spelers van The Gunners hebben contact gehad met de, zo inmiddels blijkt, met corona besmette Olympiakos Piraeus-eigenaar Evangelos Marinakis en zijn daarom in thuisquarantaine geplaatst. Verder weigert Getafe af te reizen naar Italië voor het Europa League-duel met Internazionale.Arsenal-spelers hebben op het veld contact gehad met de Olympiakos-preses, waardoor ze nu veertien dagen thuis moeten blijven. Ook vier stafleden zitten twee weken thuis in quarantaine, waardoor de wedstrijd tegen Manchester City – die voor woensdagavond op de rol stond – is afgeblazen. Wat voor gevolgen het heeft voor de rest van het programma van Arsenal, is niet bekend.

Getafe weigert te voetballen
Verder heeft Getafe laten weten niet naar Milaan af te reizen voor het tweeluik met Internazionale. Voorzitter Ángel Torres heeft de UEFA gevraagd om een andere speellocatie te zoeken voor de wedstrijd. Alleen als de situatie drastisch verandert, overweegt Getafe naar Italië te reizen, maar die kans is bijzonder klein. "Als dit betekent dat we het tweeluik verliezen, dan is dat maar zo. Ik ga geen enkel risico nemen", liet Torres aan duidelijk niets te wensen over.

In de vorige ronde schakelde Getafe Ajax uit in de Europa League. In diverse competities in Europa werd al besloten dat er wedstrijden zonder publiek worden gespeeld of duels werden voorlopig afgelast. Ook in Nederland zijn er voor komend weekend al vier wedstrijden afgelast vanwege het coronavirus.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020