Sociedad wint inhaalduel en komt op CL-plaats terecht

10 maart 2020, 22:27

Real Sociedad heeft dinsdag in La Liga gedaan wat het moest doen. De Baskische formatie was met 1-2 te sterk voor Eibar in een duel waarin drie penalty's werden gegeven. Door de winst is Sociedad op een plaats beland die recht geeft op Champions League-voetbal in het nieuwe seizoen.

In de eerste helft kwam Sociedad op voorsprong door een rake penalty van Mikel Oyarzabal. De strafschop was gegeven na een handsbal in het strafschopgebied van Eibar. Ook Eibar kreeg vervolgens een strafschop, maar die werd gekeerd door Sociedad-doelman Remiro. Toen Willian José er een kwartier voor tijd 0-2 van maakte, leek het duel beslist. Eibar kwam door een rake penalty van Charles nog wel terug in het duel, maar die treffer viel pas in de absolute slotfase. Eibar doet voetballend aardig mee maar slaagde er niet in om echt een vuist te maken. Alexander Isak was overigens invaller bij Sociedad, waar Martin Ødegaard niet van de partij was.

Door het verlies blijft Eibar op de zestiende plaats steken. Sociedad doet wel goede zaken en passeert Atlético Madrid en Getafe. De ploeg staat nu vierde, al is nummer vijf Getafe in het bezit van hetzelfde puntenaantal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen