Gerbrands is blij met keuze KNVB en laat PSV besloten trainen

Gerbrands is blij met keuze KNVB en laat PSV besloten trainen

10 maart 2020 – Het besluit van de KNVB om de drie Eredivisie-duels die komend worden gespeeld af te gelasten, wordt volledig gerespecteerd door PSV. De Eindhovenaren zouden het zaterdagavond opnemen tegen FC Emmen, maar dat gaat dus niet door. Algemeen directeur Toon Gerbrands is vooral tevreden met het feit dat er niet zonder fans gespeeld hoeft te worden.Tegenover de NOS laat Gerbrands weten wat hij vindt van het besluit van de KNVB. "We zijn vooral blij dat de wedstrijd niet zonder publiek wordt gespeeld. Dat is naar mijn mening ook een vorm van fairplay. Als de rest van de competitieduels wel met publiek werd gespeeld en wij niet, dan hadden we dat heel vervelend gevonden", zegt hij.

Woensdag zal er meer duidelijk worden over het verloop van de competitie. Dan ontvangt de KNVB vertegenwoordigers van alle clubs, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie. "Er komt natuurlijk een moment dat opschuiven niet meer kan, omdat ook het EK eraan komt. Het kan voor de KNVB nog een heel complex probleem worden."

In Nederland is Brabant vooralsnog het hardst getroffen door het coronavirus. Ook bij PSV worden er maatregelen getroffen. "We proberen mensen voor zover mogelijk thuis te laten werken. Er zijn oefenduels van de jeugdteams afgelast en het eerste elftal gaat achter gesloten deuren trainen om de risico's te beperken."

Lees ook: KNVB: "Duels zonder publiek is pas allerlaatste redmiddel"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020