Wilms begint voor het eerst in de basis bij Oranje Leeuwinnen

Wilms begint voor het eerst in de basis bij Oranje Leeuwinnen

10 maart 2020 – Sarina Wiegman heeft dinsdagavond een basisplaats ingeruimd voor Lynn Wilms voor het duel met Frankrijk op het Tornoi de France. De verdedigster speelde al twee interlands voor Nederland, maar verscheen nog niet eerder in de basis. Ze begint dinsdag als rechtsback aan het duel met Frankrijk.Wiegman zit door afwezigen dun in de rechtsbackpositie en gaf op het toernooi eerder al kansen aan Lineth Beerensteyn en Kika van Es. Vanavond is het dus aan Wilms, die onder contract staat bij FC Twente. Wat verder opvalt aan het team van Nederland is dat Jill Roord na blessuretijd terugkeert in de basis. Ook Daniëlle van de Donk, Victoria Pelova en Aniek Nouwen zijn niet inzetbaar.

Het duel met de Franse vrouwen begint dinsdag om 21.00 uur. Nederland speelt vanavond voor het laatst op het toernooi. De duels met Canada en gastland Frankrijk eindigden doelpuntloos.

Opstelling Nederland: Van Veenendaal; Wilms, Van der Gragt, Bloodworth, Van Es; Spitse, Groenen, Roord; Van de Sanden, Beerensteyn, Martens.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020