Ook in Portugal lege tribunes, Oostenrijk legt competities stil

10 maart 2020, 16:45

Het coronavirus heeft net als in veel andere landen ook in Portugal en Oostenrijk invloed op de voetbalcompetities. In Portugal zal er voorlopig voor lege tribunes worden gevoetbald, terwijl de competities in Oostenrijk voorlopig stil liggen.

In Portugal is besloten om de hoogste twee divisies voorlopig achter gesloten deuren te laten spelen. Er is een crisisvergadering belegd waarbij de voetbalbond overlegde met de autoriteiten. Wat nog niet bekend is, is voor hoe lang er achter gesloten deuren gespeeld gaat worden. Portugal is tot dusver getroffen tot slechts 'veertig' besmettingen.

Oostenrijk ook getroffen

In Oostenrijk is er een rigoureuzer besluit genomen, want daar wordt er voorlopig helemaal niet meer gevoetbald in de bovenste twee divisies. Dat heeft de Oostenrijkse bond besloten. De wedstrijden zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. "Ons doel is alleen wedstrijden met toeschouwers te organiseren. Daarom hebben we beslist nu voor uitstel te gaan en geen duels achter gesloten deuren te houden", zei de Liga-topman Christian Ebenbauer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen