Géén voetbal in Brabant, drie Eredivisie-wedstrijden afgelast

10 maart 2020, 16:22   Bijgewerkt: 10 maart 2020, 19:58

Alle voetbalwedstrijden in Brabant zijn voor komend weekend afgelast. Er is besloten om alle grote evenementen in de provincie te cancelen, waaronder dus ook Willem II – sc Heerenveen, PSV – FC Emmen en RKC Waalwijk – FC Groningen. Dat hebben de autoriteiten dinsdagmiddag bevestigd. Ook in de Eerste Divisie is er een afgelasting. 

Omdat Brabant de meestgetroffen provincie is, zijn alle grote evenementen afgelast door de veiligheidsregio. Dat betekent dat per dagdeel maximaal duizend bezoekers kunnen worden toegelaten bij evenementen en er door de voetbalduels dus een streep is gegaan. Brabant zet in op het beperken van sociale contacten van de bevolking. Daarbij wordt voor de gehele provincie één lijn getrokken en dus gaat er een streep door alle grote evenementen. Eerder werden werknemers ook al gevraagd om thuis te werken, waardoor veel clubs het personeel al naar huis stuurden.

Bekijk ook: al het nieuws over het coronavirus in de voetbalwereld 

In Duitsland, Italië en Spanje zijn al serieuze maatregelen genomen tegen het coronavirus. Wedstrijden zonder publiek en sommige duels zelfs helemaal afgelast. In Nederland wordt er ook naar dergelijke scenario's gekeken en woensdag vindt er een overleg plaats, waarin knopen worden doorgehakt door de KNVB met de clubs. Dit bericht vanuit de autoriteiten in Brabant loopt dus vooruit op dat overleg. Mogelijk volgt er morgen (woensdag) wel een hele afgelasting of dat er wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden.

Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijden worden ingehaald en op wat voor manier dat gaat gebeuren. Het nieuws is inmiddels door alle Eredivisie-clubs bevestigd, al is er eigenlijk geen andere optie, aangezien dit een maatregel van het RIVM is. 

Afgelastingen Eredivisie:

Willem II – sc Heerenveen

PSV – FC Emmen

RKC Waalwijk – FC Groningen

Afgelastingen Eerste Divisie:

TOP Oss – FC Den Bosch

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen