Gosens vindt situatie in Italië moeilijk, voor Nuytinck valt het mee

Gosens vindt situatie in Italië moeilijk, voor Nuytinck valt het mee

10 maart 2020 – De Nederlandse voetballers in Italië zijn flink geschrokken van de enorme uitbraak van het coronavirus in dat land. Ze vragen zich hardop af hoe de enorme epidemie die daar is uitgebroken, afloopt. "In Italië wacht ons een situatie waar moeilijk mee om te gaan is. Hoe gaat het verder? Hoe loopt het af? Niemand die het weet", stelt Robin Gosens.Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. Hij is met Atalanta Bergamo op reis naar Spanje, maar werd vanwege het virus niet eens gecontroleerd bij de grens. "Ik vraag me af of landen buiten Italië beseffen hoe erg het is. Misschien heeft niemand van ons het virus, wat heel waarschijnlijk is. Maar toch denk ik dat het over een paar weken zo maar kan zijn dat Spanje ook op slot moet. Of Duitsland. Er reizen nog zo veel mensen heen en weer", verwacht de verdediger.

Nutinck heeft er minder last van
Tegenover het Algemeen Dagblad wordt ook Bram Nuytinck gevraagd naar de situatie in Italië. In de stad Udine is het in het dagelijks leven nog niet zo veel te merken, stelt hij. "Gelukkig zijn alle eettentjes nog open. We kunnen hier voorlopig nog prima over straat. In het dagelijks leven merk je het eigenlijk niet. Er wordt vooral in de media heel veel over gesproken en geschreven. Zij maken het heel erg", stelt de verdediger, die merkt dat alles op de club – waar ook Hidde ter Avest en Marvin Zegelaar onder contract staan – alles goed geregeld is.

"Bij ons is het uitstekend geregeld. Op verschillende plekken in het stadion staan van die handzeepjes en elke dag staan er bij de ingang van het stadion verplegers. Zij meten dagelijks onze temperatuur op. Bij een klein beetje verhoging word je meteen naar huis gestuurd", aldus Nuytinck.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020

  3. zondag 29 maart 2020