Ook Duitse evenementen op slot: Bundesliga zonder fans

Ook Duitse evenementen op slot: Bundesliga zonder fans

10 maart 2020 – In navolging van onder andere Spanje en Italië heeft ook de Duitse regering besloten om alle (sport)evenementen tot midden april af te werken zonder publiek, om de uitbraak van het coronavirus te beperken. Daardoor zijn niet alleen alle wedstrijden in de Bundesliga voor lege tribunes, maar ook de return van Bayern München in de Champions League en een eventuele kwartfinale moet zonder supporters worden gespeeld.Dat heeft de Duitse regering bekend gemaakt. Voor komend weekend werd al besloten om heel veel duels zonder toeschouwers te spelen, inmiddels is dat zelfs verboden door de overheid. Woensdag wordt bijvoorbeeld de Rheinderby gespeeld zonder publiek, net als Revierderby komend weekend.

Competitiebaas Christian Seifert liet maandag al weten dat wedstrijden met toeschouwers in Duitsland niet realistisch is de komende weken, maar helemaal officieel was dat besluit nog niet. Inmiddels geldt het dus niet alleen voor het Duitse voetbal, maar voor alle grotere evenementen.

Lees ook: La Liga gooit stadions komende twee speelrondes ook op slot

In Nederland zijn dergelijke maatregelen nog niet genomen, maar zitten de clubs en de KNVB woensdag wel om tafel om te kijken wat de opties zijn om de uitbraak van het coronavirus te beperken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020