Bijlow: "Er zijn gewoon prima keepers in Nederland"

Bijlow: "Er zijn gewoon prima keepers in Nederland"

10 maart 2020 – Parallel aan de opmars van Feyenoord loopt die van Justin Bijlow. Na zijn blessure is de 22-jarige keeper sterker dan ooit. De opvolger van Kenneth Vermeer solliciteert steeds nadrukkelijker naar het Nederlands elftal. "Ik ben vooral rustiger geworden", aldus de Feyenoorder."Tijdens mijn blessure ben ik bewust beelden gaan bekijken van grote keepers. Van Alisson Becker, Marc-André Ter Stegen en Jan Oblak. Maar ook van Andre Onana", vertelt Bijlow in het Algemeen Dagblad. "Allemaal verschillende types. De een heerst in zijn hele zestienmetergebied, de ander is sterk op de lijn. Wat ze in de top allemaal gemeen hebben: hun rust."

Over het keepersniveau in Nederland is Bijlow optimistisch, ook al doet de buitenwacht daar weleens cynisch over. "Andre Onana behoort tot de wereldtop. Die keept in de halve finale van de Champions League hetzelfde als tegen Sparta uit. Oké, dat is geen Nederlander. Maar als je naar landgenoten kijkt: Marco Bizot keept toch een prima seizoen bij AZ? Met weinig tegengoals."

Bijlow vervolgt: "Sergio Padt ook bij FC Groningen. Jeroen Zoet speelt weer na zijn stap naar FC Utrecht. Maarten Paes deed het daar prima, maar heeft de pech dat hij een blessure heeft opgelopen. En er zijn er meer. In Engeland speelt Tim Krul wekelijks. Kenneth Vermeer blijft een geweldige keeper. Net als Jasper Cillessen natuurlijk. Er zijn gewoon prima keepers in Nederland."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020