Italiaanse regering legt Serie A voorlopig stil vanwege coronavirus

9 maart 2020, 22:04   Bijgewerkt: 9 maart 2020, 22:18

Er wordt de komende tijd niet gevoetbald in de Serie A. Alle sportevenementen in Italië zijn tot in elk geval 3 april geschrapt, zo heeft de Italiaanse regering maandagavond bekendgemaakt. Daarmee heeft de regering het verzoek gehonoreerd dat het Italiaans Olympisch Comité (CONI) eerder op de dag deed.

Premier Giuseppe Conte heeft maandagavond bekendgemaakt dat de quarantainemaatregelen die al golden voor een kwart van de Italiaanse bevolking vanaf dinsdag voor álle Italianen gelden. Dat betekent dat mensen alleen op pad mogen als het strikt noodzakelijk is. Alle sportevenementen, waaronder dus alle voetbalwedstrijden, zijn daardoor ook geschrapt.

Er is in Europa geen land als Italië zo zwaar getroffen door het coronavirus. Het aantal besmettingen in het land is opgelopen naar meer dan negenduizend. De ziekte heeft in Italië aan inmiddels 463 mensen het leven gekost.

Eerder werd al besloten om tot 3 april alle sportevenementen in Italië zonder publiek af te werken, waaronder alle voetbalwedstrijden. Nu zal er de komende tijd helemaal niet gevoetbald worden in Italië. Wat de gevolgen zijn voor de Champions League- en Europa League-wedstrijden van de Italiaanse clubs, is nog onbekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen