Siem de Jong: "Ik had graag met Jans samengewerkt"

Siem de Jong: "Ik had graag met Jans samengewerkt"

9 maart 2020 – Siem de Jong dacht bij zijn nieuwe club FC Cincinnati te gaan samenwerken met Ron Jans, maar nog voor de aanvallende middenvelder zijn contract had ondertekend stapte de 61-jarige trainer op vanwege een racisme-rel. Erg jammer, vindt De Jong, die uitkeek naar een samenwerking met Jans. "Toen ik daarheen ging, werd het nieuws bekend", zegt hij in een interview met Ajax TV. "Toen ik daar aankwam, zei de club: we hoopten nog wel dat je kwam, ondanks het nieuws. Voor mij was het ook wel een beetje apart. Wat gaat er nu precies gebeuren? Het waren een beetje gekke dagen. Ik had graag met Ron Jans samengewerkt. Ik ken hem niet heel goed, maar heb een aantal jaar tegen hem gespeeld. Ik keek ernaar uit, nu is het wachten wie de trainer wordt. Voor mij als speler verandert er niet heel veel, hoewel het altijd lekker is als de trainer je kent."

De Jong is blij dat Cincinnati zich voor hem meldde. Bij Ajax had hij namelijk geen uitzicht op veel speeltijd. "Ik heb altijd gezegd dat ik nog wel een keer naar Amerika zou willen als die kans zich zou voordoen. Ik wil in Amerika wonen, vind de sportcultuur interessant en ben benieuwd naar de MLS. Het niveau wordt steeds hoger."

Bij Ajax moest De Jong zich voornamelijk tevredenstellen met invalbeurten. "Ik heb een aantal succesvolle jaren gehad en de laatste jaren ben ik een beetje zoekende geweest. Ik voelde me goed en fit, dan is de volgende stap wedstrijden spelen. De concurrentie bij Ajax is heel groot en bij Jong Ajax mag ik niet meer meedoen, daardoor kwam ik niet aan mijn wedstrijden."

Een terugkeer (als voetballer) bij Ajax sluit de 31-jarige De Jong in principe uit. "Misschien na mijn carrière, maar ik kan me niet voorstellen dat ik hier nog als voetballer terugkeer. Maar je weet het nooit. Ryan Babel was nog ouder dus het kan altijd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020

  3. zaterdag 8 augustus 2020