Manchester United bevestigt: Chong verlengt zijn contract

Manchester United bevestigt: Chong verlengt zijn contract

9 maart 2020 – Manchester United heeft maandagavond bevestigd dat Tahith Chong zijn aflopende contract heeft verlengd. De Oranje-jeugdinternational heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot de zomer van 2022 bij The Red Devils houdt. In de overeenkomst is de optie voor nog een extra seizoen opgenomen.Chong werd de voorbije maanden in verband gebracht met een transfervrije overstap naar de Serie A. Meerdere Italiaanse topclubs wilden de twintigjarige aanvaller inlijven, maar het is Manchester United toch gelukt om Chong binnenboord te houden. "Toen ik als jonge speler bij Manchester United aansloot, kwam een droom uit. Het is een iedere keer een eer om het shirt aan te trekken en de club te vertegenwoordigen. Ik werk elke dag hard om me te verbeteren en weet dat dit de perfecte omgeving is om mij te ontwikkelen", aldus Chong.

De jonge vleugelspeler speelde tot nu toe 14 wedstrijden in de hoofdmacht van United. "De mogelijkheid om te leren van de manager, staf en spelers van wereldklasse is fantastisch. Ik ben blij dat ik dit nieuwe contract heb ondertekend en ben dankbaar voor de kans om me hier nog vele jaren te bewijzen", besluit hij.

Ole Gunnar Solskjaer is blij dat Chong heeft besloten zijn toekomst te verbinden aan United. De Noorse trainer is onder de indruk van de werklust van de aanvaller. "Zijn prestaties dit seizoen, voor het eerste team of United Onder-23, getuigen van zijn harde werken, toewijding en zijn karakter. We zijn blij met de vooruitgang die hij boekt sinds hij de overstap vanuit de jeugdopleiding maakte. Hij heeft veel potentieel en kijkende naar zijn leeftijd, kwaliteiten en arbeidsethos zien wij dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat bij Manchester United."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020