Onana blikt terug: "Ik hoorde dat ik Ajax moest verlaten"

Onana blikt terug: "Ik hoorde dat ik Ajax moest verlaten"

9 maart 2020 – Ajax-keeper Andre Onana kreeg een kans van Peter Bosz in de basis, maar de trainer was eerst van plan om nog een andere doelman aan te trekken. In 2016 vertrok Jasper Cillessen bij de Amsterdammers en hield hij Diederik Boer op de bank, toch was het plan om nog een vervanger van Cillessen te halen. Dat gebeurde niet, mede omdat Onana een goede indruk maakte.Dat schetst de keeper in de Ajax Podcast. "De trainer vertelde me dat ik drie wedstrijden zou spelen en daarna zou hij een andere keeper halen. Ik dacht dat ik daarom weer op de bank terecht zou komen", blikt Onana terug. Bij zijn debuut ging Onana met Ajax onderuit tegen Willem II (1-2), vervolgens zette hij een sterke serie neer met zes zeges op rij, waarin er viermaal de nul werd gehouden.

Dat aanwinst Tim Krul niet fit was, speelde ook mee. Vlak daarvoor was de goalie op advies van de club ("Ik hoorde dat ik de club moest verlaten") zelfs aan het kijken naar een nieuwe werkgever. "Ik wilde eerst mijn best doen in die drie wedstrijden, daarna lag de focus om bij een andere club te kijken."

Onana is inmiddels enkele jaren de eerste doelman van Ajax. In de Eredivisie verdedigde hij al 122 keer het doel van de Amsterdammers. De verwachting is dat Onana komend seizoen Ajax verlaat. De voorbije tijd is hij met onder meer Chelsea in verband gebracht.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020