FC Twente en Heracles intensiveren gezamenlijke jeugdopleiding

FC Twente en Heracles intensiveren gezamenlijke jeugdopleiding

9 maart 2020 – FC Twente en Heracles Almelo gaan met ingang van komend seizoen op gelijkwaardige basis invulling geven aan de gezamenlijke jeugdopleiding. In oktober werd al duidelijk dat de clubs de samenwerking zouden intensiveren. Nu zijn de plannen uitgewerkt en hebben Twente en Heracles een overeenkomst voor tien jaar getekend.Sinds 2003 werken de Overijsselse clubs al met elkaar samen op het gebied van jeugdopleiding. De 'nieuwe' academie moet voor jeugdspelers een 'aantrekkelijk alternatief' worden ten opzichte van de concurrentie. "Het doel is om sterke persoonlijkheden op te leiden door de jeugdspelers maatwerk te leveren binnen onze opleiding. We streven ernaar om met alle elftallen op het hoogste niveau te voetballen en een echte rol te spelen. Uniek in Nederland is dat er twee uitstroommogelijkheden zijn naar eerste elftallen van een BVO", aldus Ted van Leeuwen, technisch directeur van FC Twente.

Tim Gilissen, technisch manager bij Heracles Almelo, legt uit dat de regio te klein is voor twee academies op niveau. "In het belang van het regionale talent geloven we dan meer in samenwerken dan in concurreren. We hebben goede afspraken met elkaar gemaakt en zijn van mening dat de Academie gebaat is bij stabiliteit en duurzame keuzes. In de komende jaren gaan we hard aan de slag om dit te realiseren", zegt hij.

Volgens Paul van der Kraan zijn de verhoudingen binnen de gezamenlijke jeugdopleiding scheefgegroeid. "We gaan een samenwerking aan op basis van gelijkwaardige invulling, ook wat betreft de financiële bijdrage vanuit beide clubs", zegt de algemeen directeur van Twente, die bijval krijgt van Heracles-collega Rob Toussaint. "We zetten in op kwaliteit en creativiteit. We denken dat een gezamenlijke Academie goed is voor de hele regio. Daarom willen we krachten en kansen bundelen. We gaan de mogelijkheden onderzoeken om samen te werken met amateurverenigingen, scholen en ondernemers in Twente."

Het bestuur van de jeugdacademie wordt gevormd door de algemeen directeuren en technisch eindverantwoordelijken van beide clubs. De dagelijkse leiding is in handen van de hoofd opleiding en manager opleiding Dominique Scholten. De jongste jeugdteams blijven trainen op Sportcampus Diekman Enschede en de bovenbouw op het trainingscentrum in Hengelo.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020