Trost legt zichzelf geen enkele druk op als interim-trainer Roda JC

9 maart 2020, 17:08

René Trost is maandagmiddag officieel gepresenteerd als hoofdtrainer van Roda JC. De 55-jarige coach is de opvolger van Jean-Paul de Jong, die in februari werd ontslagen. Maurice Verberne stond na het vertrek van De Jong vijf wedstrijden voor de groep, maar hij beschikte niet over de juiste papieren om het seizoen af te maken. Daarom polste Roda JC Trost. "Ook voor mij was het verrassend", aldus de trainer.

Trost was in het verleden als onder meer speler en (assistent-)trainer actief bij Roda JC. Na het ontslag van De Jong kwam de Kerkraadse club weer bij Trost uit. "Het begon met een telefoontje van Maurice Verberne. Hij belde me op en zei: René, je weet dat we een trainer zoeken. Is dat niet iets voor jou? Daar overviel hij me mee", vertelt hij tegen het televisiekanaal van Roda JC. "Het kwam uiteindelijk tot een gesprek met Jeffrey van As (technisch directeur, red.). We hebben heel lang met elkaar gezeten omdat bleek dat het invullen van die functie anders is dan ik had gedacht. Ik had zoiets van: doe mij een kostuum aan en ik coach alleen de wedstrijden, dan voldoen we aan de eisen. Dat werkte niet zo."

Roda JC uit de brand helpen wilde Trost wel. "Voor Roda JC kiezen was niet moeilijk, maar je moet ook aan jezelf denken. En vooral ook aan mijn echtgenote. Ik heb toch een heel zware periode achter de rug. Het is inmiddels wel vijf jaar geleden, maar als ik iets niet meer wil toelaten is het deze spanning", doelt hij op de hartinfarct die zijn leven in 2015 op zijn kop zette. "Daar heb ik goed over nagedacht. Dit is een totaal andere situatie. We staan zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie, moet je je dan nog druk opleggen? Ik probeer te genieten en het maximale eruit te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen