Mbuyamba leeft zijn droom: "Ik zat naast Ter Stegen en Messi"

Mbuyamba leeft zijn droom: "Ik zat naast Ter Stegen en Messi"

9 maart 2020 – Xavier Mbuyamba timmert aan de weg bij FC Barcelona. De achttienjarige Nederlandse verdediger wordt bij het belofenteam klaargestoomd voor het grote werk en mocht al meetrainen met het eerste elftal. Daar werd hij opgevangen door Frenkie de Jong, vertelt hij in een interview met VTBL.Het was een van de meest opmerkelijke transfers van afgelopen zomer. Mbuyamba, die namens MVV elf wedstrijden in de Eerste Divisie had gespeeld, stapte transfervrij over naar FC Barcelona. Enkele maanden na zijn transfer mocht de jonge verdediger zich melden bij het eerste team. "Natuurlijk is het prachtig om tussen al die grote jongens te mogen staan, maar je moet wel gewoon je ding blijven doen", zegt hij.

Op de training bij het ereste team werd Mbuyamba begeleid door De Jong. "Hij nam me die dag een beetje mee en zei dat ik gewoon mijn ding moest doen. Dat heb ik gedaan. Het was een rustige training, maar ik merkte dat ik prima mee kon en heb me goed staande gehouden", aldus de verdediger, die in de kleedkamer zijn ogen uitkeek. "Ik zat naast Marc-André ter Stegen en Messi. Toen heb ik wel even een paar foto's gemaakt op Snapchat en naar vrienden gestuurd haha. Die waren allemaal erg trots."

Mbuyamba stond als jeugdspeler van MVV nooit op de radar bij Nederlandse topclubs of de KNVB. "In november 2019 ben ik voor het eerst opgeroepen. De staf zei toen direct dat ze het vreemd vonden dat ik nooit eerder ben opgevallen. Pas toen ik bij Barcelona speelde viel ik ineens op, dat is bijzonder", vertelt de verdediger, die eigenlijk naar Chelsea zou verkassen. Door de transferban van de Londense club ging die transfer echter niet door.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020