Gouweleeuw krijgt nieuwe trainer: Augsburg ontslaat Schmidt

Gouweleeuw krijgt nieuwe trainer: Augsburg ontslaat Schmidt

9 maart 2020 – Martin Schmidt is niet langer de trainer van FC Augsburg. De nummer veertien van de Bundesliga heeft de 52-jarige Zwitser per direct op straat gezet. Vanwege de tegenvallende resultaten moet Schmidt negen wedstrijden voor het einde van het seizoen het veld ruimen.FC Augsburg verkeert niet in directe degradatiezorgen, maar zou nog wel in de problemen kunnen komen als de prestaties niet beter worden. De Duitse club ging als nummer tien van de Bundesliga de winterstop in en heeft in het nieuwe jaar slechts vier punten in acht wedstrijden veroverd. Daardoor staat Augsburg nog maar vijf punten boven de gevarenzone.

Naast Schmidt is ook assistent-trainer Stefan Sartori ontslagen. "Ik accepteer de beslissing van het bestuur en wil mijn dank uitspreken voor het vertrouwen en de kans die ik heb gekregen. De club staat altijd boven iedereen. Daarom wens ik de Augsburg en het team het allerbeste en hoop dat de ommekeer er zal komen", aldus de Zwitser.

Voor Jeffrey Gouweleeuw en zijn teamgenoten betekent het dat zij de laatste wedstrijden van het seizoen onder een nieuwe trainer gaan werken. Wie de opvolger wordt van Schmidt, heeft Augsburg nog niet bekendgemaakt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020