KNVB grijpt nog niet in, Leeuwinnen zonder publiek in Frankrijk

9 maart 2020, 15:53

De KNVB kijkt naar de opties om extra maatregelen te nemen vanwege het coronavirus. In diverse landen worden de wedstrijden zonder publiek afgewerkt en worden er andere maatregelen genomen, maar in Nederland is dat nog niet aan de hand. De voetbalbond houdt de opties wat dat betreft open, maar grijpt vooralsnog niet in. Wel spelen de Leeuwinnen dinsdag zonder fans. 

Dat laat een woordvoerder van de KNVB weten tegenover het ANP. "Het zou snel kunnen omslaan. Het komt steeds dichterbij en we houden alles scherp in de gaten", verzekert een persvoorlichter. "We houden er rekening mee dat het ook in Nederland kan gaan gebeuren, maar vooralsnog volgen we de maatregelen van de Nederlandse overheden."

In Frankrijk werd recent besloten dat er geen fans - of maximaal duizend - welkom zijn bij wedstrijden, terwijl er in Italië al zonder publiek gevoetbald wordt. Daar is dinsdag zelf een bijeenkomst of er überhaupt nog doorgang moet vinden in de Serie A dit seizoen. In de Bundesliga wordt eveneens gekeken of er nog wel met publiek gespeeld kan worden.

Lees ook: Ligue 1-duels maand zonder publiek

Leeuwinnen zonder publiek

Omdat er in Frankrijk geen wedstrijden met publiek meer worden gespeeld, spelen de Leeuwinnen in hun laatste wedstrijd van Tournoi de France tegen het gastland zonder publiek. In Frankrijk mogen bij grote evenementen maximaal duizend toeschouwers aanwezig zijn. De eerste twee duels werden doelpuntloos afgesloten op het vriendschappelijke toernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen