De Wit 'werd gemist' bij Ajax: "Opvallend vaak gehoord deze week"

9 maart 2020, 15:07

Dani de Wit heeft de afgelopen week 'opvallend vaak' gehoord dat Ajax hem te vroeg heeft laten gaan. De middenvelder versloeg met AZ zijn oude werkgever in de Johan Cruijff ArenA en dat kreeg hij - in positieve zin althans - nog wel even te horen.  "Ik heb het deze week opvallend vaak gehoord en dat beschouw ik als een compliment."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf.  "Natuurlijk had het ook met de nederlaag van Ajax te maken, maar ik denk vooral dat ik in de ArenA een heel goede wedstrijd heb gespeeld", zei hij tegenover de ochtendkrant. Dat hij in Amsterdam geen basisspeler was, deerde hem niet direct. "Ik accepteerde mijn rol", legt hij uit. "Ik trainde elke dag met die gasten, pepte ze op. En ik ben ook een paar keer ingevallen", vertelt hij over zijn Ajax-periode. "Maar ik ben blij dat ik nu als basisspeler een compleet andere rol heb. Deze rol geeft veel meer voldoening."

Dat ze hem in Amsterdam juist in deze fase misschien wel een beetje missen, snapt De Wit. "Nu er bij Ajax zo ongelooflijk veel wordt doorgeselecteerd en er zo veel andere jongens zijn gebracht, denkt men: hij was zo slecht nog niet. Die jongen had hier kunnen staan", aldus de middenvelder, die met zijn oude club in de titelrace is verwikkeld. "Als je zó lang meedoet en goed voetbalt, Ajax twee keer verslaat en ook van Feyenoord en PSV wint, dan moet je het gewoon durven uitspreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen