Ligue 1-duels maand zonder publiek, Bundesliga wacht zelfde lot

Ligue 1-duels maand zonder publiek, Bundesliga wacht zelfde lot

9 maart 2020 – Alle wedstrijden in de Franse Ligue 1 worden tot 15 april (vrijwel volledig) zonder publiek gespeeld. Clubs kunnen nog beslissen om maximaal duizend toeschouwers toe te laten of om wedstrijden te laten verzetten. Dat heeft de Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, maandagmiddag bekendgemaakt. Voor de komende oefeninterlands van Frankrijk tegen Oekraïne en Finland geldt hetzelfde.Met dit besluit wil men de verspreiding van het coronavirus beperken. "We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie en de sportwereld moet deelnemen aan deze collectieve inspanning", sprak Maracineanu maandagmiddag op een persconferentie. "We moeten onze verantwoordelijkheid en solidariteit tonen." Eerder op de dag werd ook al bekend dat de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund zonder fans gespeeld wordt

Bundesliga
De Duitse Bundesliga wacht zeer waarschijnlijk hetzelfde lot. Competitiebaas Christian Seifert heeft laten weten dat wedstrijden met toeschouwers niet realistisch is de komende weken, maar helemaal officieel is dat besluit nog niet. Morgen (dinsdag) komen de betrokken partijen bij elkaar om een besluit te nemen. Komend weekend staat onder andere Borussia Dortmund - Schalke 04 op het programma.

Lees ook: dinsdag overleg in Serie A over restant competitie

WK-kwalificatie Azië uitgesteld
Ook zijn er in Azië de WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 uitgesteld door de FIFA. Eerder al was er overleg om de duels naar voren te schuiven en dat is maandag definitief gebeurd. In maart stonden de eerste wedstrijden op de rol, maar dat is niet langer aan de orde. Alleen als de landen zelf willen voetballen en er geen gezondheidsrisico's zijn, mag er eventueel gespeeld worden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020