Spoorboekje: Champions League-voetbal, Leeuwinnen in actie

Spoorboekje: Champions League-voetbal, Leeuwinnen in actie

10 maart 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 10 maart.
Nieuws

Duitsland en het coronavirus
De Italiaanse regering maakte gisteravond bekend dat er de komende weken niet gevoetbald wordt in de Serie A. In Duitsland worden vanwege de uitbraak van het coronavirus mogelijk ook maatregelen genomen. De verwachting is dat er besloten wordt om komend weekend geen toeschouwers toe te laten op de tribunes.

Wedstrijden

Valencia - Atalanta Bergamo (21.00 uur)
In een leeg Mestalla moet Valencia voor een wonder zorgen. Drie weken geleden ging de Ajax-doder met 4-1 hard onderuit in Milaan, dat vanwege stadionwerkzaamheden in Bergamo het decor vormde. Na die mokerslag is Jasper Cillessen weer eerste doelman van Valencia. De Oranje-doelman moest zich na zijn blessure eventjes schikken in een reserverol, maar vanavond mag hij zich weer op het hoogste podium laten zien.

RB Leipzig - Tottenham Hotspur (21.00 uur)
Als een van de weinige wedstrijden mét publiek wacht José Mourinho een heel zwaar karwei op bezoek bij RB Leipzig. Een 0-1 thuisnederlaag goedmaken, al weet Ajax na vorig seizoen maar al te goed dat de Engelse topclub het kan. Wel ontbreken Heung-min Son, Harry Kane én Steven Bergwijn, waardoor Spurs - dat bovendien niet in goeden doen verkeert - de nodige aanvalsdrang ontbeert. 

Frankrijk (v) - Nederland (v) (21.00 uur)
Na twee doelpuntloze remises is het te hopen voor Sarina Wiegman dat het duel met Frankrijk een beetje beter wordt. Niet alleen qua resultaat, maar ook qua spel en vooral qua fitheid. Jill Roord, Daniëlle van de Donk, Victoria Pelova en Aniek Nouwen vielen om diverse redenen af. Ook is het de vraag wie er nu rechtsback staat: eerst was het Lineth Beerensteyn, toen Kika van Es. Wie wordt de volgende?

Voetbal op tv

21.00 uur: Frankrijk (v) - Nederland (v), Veronica-app, live verslag van het oefenduel
21.00 uur: RB Leipzig - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Champions League-duel
21.00 uur: Valencia - Atalanta Bergamo, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020