Van Hanegem waarschuwt Ajax: 'Kan echt nog misgaan'

Van Hanegem waarschuwt Ajax: 'Kan echt nog misgaan'

9 maart 2020 – Willem van Hanegem denkt dat Ajax de landstitel in de Eredivisie zomaar nog eens kan verspelen. De Kromme stelt dat de Amsterdammers momenteel zeker niet het beste voetbal van Nederland spelen. 'Als je het realistisch bekijkt, zijn AZ en Feyenoord beter. Op dit moment dan', schrijft hij.Dat doet hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Toch ziet hij Feyenoord niet als serieuze uitdager van Ajax, vanwege de flinke achterstand. 'Dat zou eigenlijk niet meer mogelijk moeten zijn in een Eredivisie waar toch heel veel clubs er eigenlijk niet veel van bakken. Maar AZ is een ander verhaal. Die ploeg staat gelijk met Ajax en aan de manier waarop ze zaterdag ADO opzij wisten te zetten, zag je dat ze er vertrouwen in beginnen te krijgen. Ik sluit een landstitel voor AZ echt niet uit. Vooral omdat dit Ajax niet zomaar nog negen keer gaat winnen', aldus Van Hanegem.

'Wie Ajax aan het werk ziet, kan dat onmogelijk zeggen. Ik vond het zaterdagavond tegen Heerenveen nog steeds helemaal niets, eerlijk gezegd. Ja, na rust een korte opleving met drie doelpunten. Maar Heerenveen had er voor de rust zeker twee moeten maken', zag De Kromme, die bij de ruzie tussen Sergino Dest en Dusan Tadic duidelijk partij kiest voor de Serviër.

'Dat hij de andere spelers bij de hand probeert te nemen, vind ik wel mooi. Tadic is gewoon een geweldige speler, laat die gasten alsjeblieft luisteren. Misschien dat ze dan de landstitel nog kunnen veroveren. Als dit het niveau blijft, kan het echt nog misgaan hoor', waarschuwt hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020