Slot sluit zomers vertrek uit en hoopt zijn spelers ook

Slot sluit zomers vertrek uit en hoopt zijn spelers ook

9 maart 2020 – Arne Slot sluit uit dat hij komende zomer vertrekt als hoofdtrainer van AZ. De oefenmeester wordt veelvuldig genoemd bij andere clubs, bijvoorbeeld PSV dat op zoek is naar een nieuwe coach, maar heeft zijn lot verbonden aan AZ. "Ik heb een contract voor nog een jaar", stelt hij.Tijdens Studio Voetbal werd hem gevraagd naar zijn plannen voor volgend seizoen, waarneer er volgens Slot een gang naar bijvoorbeeld PSV niet inzit. Helemaal niet aan de orde, verzekerde de trainer die een zomers vertrek uitsloot. "We richten ons op dit seizoen. Ik zou het slechte voorbeeld geven aan de spelers als ik daarmee bezig zou zijn", aldus Slot, die hoopt dat al zijn spelers het voorbeeld volgen.

"Ik hoop dat er niemand weggaat. Het halen van de Champions League zou van toegevoegde waarde zijn om spelers te kunnen behouden", denkt Slot, die daarbij doelt op de talenten zoals Myron Boadu, Calvin Stengs, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners. Maar ook bijvoorbeeld routinier Marco Bizot én Jordy Clasie, over wie Slot mooie woorden had. Als hij vanaf het begin van de voorbereiding al was aangesloten, had hij eerder meegedongen naar een basisplaats.

"Hij is een goede speler en een fijn mens om te werken", zei Slot. "Hij heeft structureel een dag na de wedstrijd moeten trainen met de wisselspelers, vaak jonge jongens. Dat is niet makkelijk voor iemand die derde op het WK is geworden. Maar hoe hij met die gasten omgaat, is bijzonder. Hij is altijd positief."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 31 maart 2020

  2. maandag 30 maart 2020

  3. zondag 29 maart 2020