Real Madrid verliest bij Real Betis en is koppositie kwijt

Real Madrid verliest bij Real Betis en is koppositie kwijt

8 maart 2020 – De overwinning op FC Barcelona heeft geen vervolg gekregen bij Real Madrid. Het team van Zinedine Zidane is zondag namelijk met 2-1 ten onder gegaan bij middenmoter Real Betis. De winnende treffer werd gemaakt door nota bene oud-FC Barcelona-speler Christian Tello.Betis en Real Madrid maakten er een spannende pot van waarin de thuisploeg zeker niet onder deed voor de nummer twee van La Liga. De ban werd gebroken door verdediger Sidnei, die kort voor rust de bal keihard in de korte hoek pegelde. De Braziliaan staat niet bekend als een doelpuntenmaker maar deed dit uitstekend. Nog voor rust herstelde Real het evenwicht door een goal van Karim Benzema. Hij benutte een penalty, die hij mocht nemen van Sergio Ramos die zich normaliter om zo'n klus bekommert.

In de tweede helft kreeg Betis de grootste kans via Joaquin. De veteraan omspeelde Thibaut Courtois en kwam voor leeg doel, maar wilde de bal afspelen naar Sergio Canales. Dat had hij beter niet kunnen doen, want nu kon Luka Modric nog ingrijpen. Daar kwam Real goed weg, maar toch ging het nog mis. Tien minuten voor tijd gaf Benzema een dramatische bal in de breedte, waardoor Andrés Guardado de snelle Christian Tello zo weg kon steken. Hij faalde niet en schoof de bal in het doel: 2-1. Zeer pikant omdat hij in het verleden bij Barcelona speelde.

Real Madrid staat een week na de winst op Barcelona nu weer twee punten achter op de concurrent. De ploeg van Frenkie de Jong won zaterdag met 1-0 van Real Sociedad.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020