Briljante ingeving Dybala helpt Juventus langs Internazionale

Briljante ingeving Dybala helpt Juventus langs Internazionale

8 maart 2020 – In bijzondere sfeerloze omstandigheden heeft Juventus zondag afgerekend met Internazionale. De kraker in de top van de Serie A werd met 2-0 gewonnen door de koploper van de Serie A, die de goals niet konden vieren met de fans. Die mochten namelijk door het coronavirus niet aanwezig zijn. Mooiste moment van de wedstrijd was de 2-0 van Paulo Dybala.Het geluid van schreeuwende spelers was goed te horen tijdens de topper, die zonder supporters enigszins surrealistisch leek. De wedstrijd had meer weg van oefenpartij dan van een kraker om de titel. Belangrijk was het duel tussen de twee titelkandidaten natuurlijk wel, maar echt genieten was het niet.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar stevig in de greep. Matthijs de Ligt, die prima speelde, was nog wel dicht bij een doelpunt. Hij zag zijn kopbal gestopt worden door keeper Samir Handanovic. De Ligt speelde sterk en foutloos, iets wat ook kon worden gezegd over landgenoot Stefan de Vrij bij de tegenpartij. De Vrij zag dat Aaron Ramsey tien minuten na rust de 1-0 maakte. De Welshmen kon van dichtbij binnen tikken en maakte zijn derde van het seizoen.

In die fase na rust greep Juventus de macht. Vrij kort daarna was ook invaller Paulo Dybala namelijk ook trefzeker en door zijn 2-0 was de wedstrijd beslist. De Argentijnse spelmaker kreeg een geweldige bevlieging en tikte met links de bal in de hoek na een prachtige dribbel waarbij hij Ashley Young het bos in stuurde. Het was de beslissing, want Inter had aanvallend niet genoeg te melden. Typerend was dat Romelu Lukaku in de tweede helft gewisseld werd door Antonio Conte en dat invaller Christian Eriksen geen poot aan de grond kreeg.

Juventus komt door de winst in het lege stadion weer aan kop, met een punt en een wedstrijd meer dan Lazio. Het gat met nummer drie Internazionale bedraagt nu al negen punten. Het team uit de hoofdstad verloor twee weken geleden ook al van Lazio, waardoor het nu afhaakt in de titelstrijd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020