Guardiola neemt het op voor Ederson en looft eigen ploeg

8 maart 2020, 21:27

Voor de derde keer dit seizoen heeft Manchester City verloren van grote rivaal Manchester United. De formatie van Pep Guardiola verloor in het huis van de rode ploeg uit de stad met 2-0. Ondanks dat is Guardiola lovend over zijn ploeg.

Manchester City heeft nu 25 punten minder dan koploper Liverpool dus Guardiola wist dat het puur ging om een mooie wedstrijd neer te zetten en de tweede plaats te verstevigen. Dat is niet gelukt, maar de coach wil niet negatief zijn. "Het was een goede wedstrijd, we speelden goed. Ons positiespel was heel erg goed. Over het veldspel in beide helften heb ik niets te klagen. We waren echt in vorm vandaag. Wat er aan ontbrak was agressie in de laatste fase van het veld. Liverpool is al ver weg dus we wilden vanavond voor onszelf spelen."

Guardiola werd door Sky Sports ook gevraagd wat hij vond van het werk van Ederson. De keeper leverde de bal in bij de 2-0 van Scott McTominay die daardoor zomaar kon scoren. Het was niet de enige fout van de Braziliaan. "Maak jij geen fouten?", vroeg Guardiola aan de verslaggever. "Ik sta hier niet om mijn spelers af te branden. Hij pakte een paar goede ballen en is een buitengewone keeper. Hij gaat zich hier van herstellen is gewoon een heel goede doelman."

De voorsprong van Manchester City op Leicester City bedraagt zeven punten.

Lees ookMan United sluit aan met derde zege op buurman City

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen