Timber tevreden over Ajax-debuut: "Vond het wel prima gaan"

9 maart 2020, 09:24

De basisplaats van Jurriën Timber tegen sc Heerenveen (1-3) was een grote verrassing bij Ajax. De achttienjarige verdediger kreeg van Erik ten Hag de kans in de basis en maakte ondanks een vroege gele kaart een prima indruk. Het talent is zelf ook tevreden.

"Ik vond het op zich wel prima gaan. Al had ik in de eerste helft wat ongelukkige momentjes", blikt hij terug bij De Telegraaf. "Maar ik ben dubbelblij. We hebben drie punten en ik heb mijn debuutje te pakken." Opmerkelijk was dat Andre Onana hem voor de aftrap lang toesprak. "Hij weet wat ik kan, liet me dat nog even weten en sprak me vertrouwen in. Hij zei: laat je zien, doe waar je goed in bent en de drie punten zijn het belangrijkste. Wat André deed, hebben bijna alle andere ervaren jongens daarvoor in de kleedkamer ook al bij me gedaan", zegt Timber.

Wat lastig was voor de verdediger, was zijn gele prent na elf wedstrijden. Hij kon zich daarna geen fout meer permitteren. "Ik denk dat het in je achterhoofd toch meespeelt dat je dan iets rustiger aan moet doen. Of het gek is dat ik Alvarez en Schuurs aan de kant hield? Gek? Ik weet het niet. Het is aan de trainer. Ik vind het mooi dat ik een kans kreeg en heb mijn best gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen