Mainz laat na reuzenstap naar lijfsbehoud te zetten tegen Fortuna

8 maart 2020, 20:06

De Nederlanders van 1. FSV Mainz 05 hebben zondagavond een zeker lijkende overwinning op concurrent Fortuna Düsseldorf nog uit handen gegeven. Na de tweede gele en dus rode kaart voor Jean-Philippe Mateta maakte Kenan Karaman in de slotfase nog de zwaarwegende gelijkmaker (1-1) en waren de bezoekers dicht bij meer. 

En dat was een flinke domper voor Jeffrey Bruma (negentig minuten op het veld), bankzitter Jean-Paul Boëtius en de geblesseerde afwezige Jeremiah St. Juste. Bij een overwinning had de ploeg namelijk voorlopig afstand genomen van de zestiende plaats en een serieus gat geslagen met nummer vijftien Fortuna Düsseldorf. Dus toen Levin Öztunali na ruim een uur spelen het veldoverzicht omzette in de openingstreffer en Mainz voor de tweede week op rij op weg naar de overwinning leek, was de feestvreugde bij de thuisclub dan ook groot.

De gelijkmaker van Karaman - waarbij Bruma niet vrijuit ging - verstoorde het feestje enorm, al mocht de thuisploeg in de slotfase niet klagen dat de bezoekers er niet met de overwinning vandoor gingen, aangezien ze nog grote kansen kregen met een man meer. Daardoor blijven de verschillen onderin erg klein.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen