Man United sluit aan met derde zege op buurman City

Man United sluit aan met derde zege op buurman City

8 maart 2020 – In de strijd om Champions League-startbewijzen heeft Manchester United zondag belangrijke punten gepakt. De derby tegen rivaal Manchester City werd zondag winnend met 2-0 afgesloten. Het is de derde overwinning van het seizoen tegen de blauwe formatie van Pep Guardiola.In de Premier League won United eerder dit seizoen met 1-2 van City en ook in de beker zegevierde het al met 0-1 tegen de rivaal. Ook de derde en laatste ontmoeting met de buurman is zondag in een overwinning voor The Red Devils geëindigd. De eerste goal viel na dertig minuten en werd gemaakt door Anthony Martial. Hij schoot raak na een heerlijk balletje van uitblinker Bruno Fernandes. Keeper Ederson maakte daar geen sterke indruk, want hij had de bal moeten houden.

Dat was ook zo in de slotfase van de tweede helft. City had toen de overhand en kreeg kansen, maar slaagde er maar niet in om af te drukken. Dat deed United wel, met dank aan Ederson. De keeper gooide de bal zo in de voeten van Scott McTominay die de bal in een keer in het doel kon schieten. In de fase daarvoor was het bij City niet goed genoeg, terwijl ook United eigenlijk teleurstelde. Het zorgde voor een spannende, maar niet hele goede derby van Manchester. Duidelijk was dat het gemis van Kevin De Bruyne zich deed voelen bij de blauwe formatie uit de stad.

Er werd wel een keer afgedrukt door Sergio Agüero, maar zijn goal werd afgekeurd omdat de VAR waarnam dat hij nipt buitenspel stond. Opmerkelijk was overigens dat de spits na zestig minuten al naar de kant werd gehaald. Voor City is de nieuwe nederlaag zeer pijnlijk, omdat het dus de derde keer is dit seizoen dat het lukt om de buurman te kloppen. Liverpool is weer dichter bij de titel gekomen en heeft nu 25 (!) punten voorsprong op de nummer twee. Een gigantisch gat.

United klimt naar plaats vijf en doet volop mee in de strijd om een Champions League-ticket. Het is bovendien al tien duels op rij ongeslagen. Ole Gunnar Solskjaer leek rond de jaarwisseling dicht bij ontslag te zijn, maar heeft het tij volledig kunnen keren. Dat is overigens niet los te zien van de komst van Fernandes die het team bij de hand heeft genomen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020