Geen hoofdrol voor Zirkzee tijdens jubileumoverwinning Bayern

8 maart 2020, 21:30

Met Joshua Zirkzee in de basis heeft Bayern München zondag op eigen terrein afgerekend met FC Augsburg. De derby eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg, al ging het niet van harte. De overwinning betekent de vierde zege op rij voor de koploper van de Bundesliga.

Bayern steekt in topvorm, maar had het zondag lastig. In de eerste helft kreeg het ondanks veel balbezit nauwelijks kansen. De enige mogelijkheid in de eerste helft was voor Thomas Müller, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Dat was na de doelwissel anders toen hij acht minuten na de pauze de 1-0 maakte na een goede bal van Jerome Boateng.

Bij afwezigheid van Robert Lewandowski begon Zirkzee weer in de basis en hij vocht duels uit met landgenoot Jeffrey Gouweleeuw. De Nederlandse spits werd in de zeventigste minuut gewisseld door Hansi Flick. Hij zag op de bank dat er een leuke slotfase ontstond waarin ook Augsburg, dat veertiende staat, kansen kreeg. Het was aan Manuel Neuer te danken dat de bezoekers niet scoorden. Bayern sloeg in tegenstelling tot Augsburg nog wel toe en maakte via Leon Goretzka de 2-0 in blessuretijd. Hij scoorde na prima werk van Serge Gnabry en maakte een soort zaalvoetbalgoal, waarbij de gehele defensie van de tegenpartij werd uitgespeeld.

Bayern speelde vanwege het 120-jarig bestaan in speciale tenues en luisterde het jubileum op met een overwinning. Het heeft nu weer vier punten voorsprong op Borussia Dortmund.