Chelsea sloopt Everton en doet geweldige zaken in top

8 maart 2020, 17:03   Bijgewerkt: 8 maart 2020, 17:36

Chelsea heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League. De ploeg van Frank Lampard had op eigen veld totaal geen kind aan Everton dat met liefst 4-0 van het veld geveegd werd.

De gehele wedstrijd was Chelsea de bovenliggende partij en dat leidde tot een vroege 1-0. Die kwam van de voet van Mason Mount, die voor het eerst sinds december weer eens scoorde voor Chelsea. Zeven minuten na de 1-0 werd het in de 21ste minuut ook al 2-0 via Pedro. Ook hij had eveneens al lang niet meer het zoet van een doelpunt geproefd. Everton beleefde een dramatische wedstrijd en dat bleef het geval ook in de tweede helft. Willian en Olivier Giroud, die de laatste weken aan een revival bezig is, scoorden. Daardoor stond het al in de 54ste minuut 4-0 en daar bleef het ook bij. Opmerkelijk was overigens dat jongeling Billy Gilmour weer indruk maakte op het middenveld van Chelsea.

Everton is inmiddels afgezakt naar plaats twaalf en zit in een dramatische periode. Het speelt louter tegen topteams en werkte in die reeks duels af met Arsenal (verlies), Manchester United (gelijk) en dus Chelsea. Volgende week wacht een nieuwe topper met de thuiswedstrijd tegen Liverpool. Chelsea is door de zege steviger op de vierde plaats komen te staan en kan al voorzichtig aan Champions League-voetbal gaan denken. De voorsprong op Wolverhampton Wanderers bedraagt zes punten.